Visie:

We werken op woensdag en zaterdag met kleine groepjes, zodat er volop individuele aandacht mogelijk is voor de kinderen. In overleg is er tijdens vakantiedagen ook de mogelijkheid om op de boerderij mee te helpen en er lekker te komen spelen.

Genieten van de ruimte en rust op de boerderij, samen zorgen voor de dieren en gezellig bezig zijn met elkaar. Dat is wat Boerderij de Boterbloem hoog in het vaandel heeft staan!

Doelgroep:
Op woensdag en zaterdag is Boerderij de Boterbloem speciaal geopend voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar, die net dat kleine beetje extra zorg nodig hebben.

Hierbij kunt u denken aan kinderen met autistische stoornis, ADHD of met een verstandelijke beperking. Wij bieden hen een gezellige, zinvolle en ontspannen dag(deel)besteding aan.

Wij bieden zowel Zorg in Natura als zorg die betaald kan worden vanuit een PGB-budget.

 

14-10-31zorgboerderij2

 

Thuisbegeleiding

We bieden naast opvang op de boerderij ook de mogelijkheid om kinderen en of ouders thuis te begeleiden. Hierbij valt te denken aan ondersteuning in de opvoeding en zelfstandigheids bevordering.

Vervoer

Op de Boterbloem maken we gebruik van twee bussen. Deze bussen worden ingezet om kinderen op te halen van huis en aan het eind van de dag/dagdeel naar huis te brengen. Om gebruik te kunnen maken van deze service moet het kind in het bezit zijn van een vervoersindicatie.

Personeel

Uw kind(eren) wordt opgevangen door deskundige, gediplomeerde leidsters en oproepkrachten. De groepsleiding op de zorgboerderij heeft minimaal een kindgerichte MBO- opleiding..

14-06-27Paard2

14-10-31zorgboerderij1

Openingstijden:

De openingstijden van Boerderij de Boterbloem zien er als volgt uit:

Woensdag van 9:30 tot 16:30 uur
Zaterdag van 9:30 tot 16:30 uur

De dagdelen op de Boterbloem zijn van 9.30 uur tot 13.00 uur en van 13.00 uur tot 16.30 uur.

Op officiële vrije dagen en tussen kerst en oud & nieuw is Boerderij de Boterbloem gesloten.
In overleg is de zorgboerderij ook op andere dagen geopend. De dagdelen en uren worden in overleg bepaald. Ook is er de mogelijkheid voor individuele begeleiding.

Activiteiten:

Wat is er bij ons te doen?

Elke dag beginnen we met het voeren en verzorgen van de dieren op de boerderij.
De ezel en pony zijn dolblij als ze geknuffeld en geborsteld worden. Het is ook fijn als de dieren schone hokken hebben. Geiten voeren en zorgen voor stro en hooi is ook een mogelijkheid. Daarnaast kan je konijnen verzorgen en knuffelen, kippen voeren, eieren rapen of juist de pony en ezel buiten doen. We hebben een paard waar we regelmatig rondjes op rijden.  Verder is Een balletje gooien en een sprintje trekken met Bo de hond ook een mogelijkheid.

Tuinkarweitjes zijn ook bij ons te doen. Zo kan je bijvoorbeeld gras maaien, kantjes knippen, helpen in de groentetuin en tuinkas.

Naast de karweitjes vinden wij spelen ook erg belangrijk. Buiten hebben we een enorme buitenplaats waar je bijvoorbeeld kan springen op de grote trampoline en waar je kan crossen met skelters en fietsen. Er is voldoende ruimte om mooie hutten te bouwen.

Gezellig met zijn allen een uitstapje buiten de deur maken of gezamenlijke koken, we zijn voor alles in!